Terugblikken 2015 en vooruitkijken

2015 ligt al weer even achter ons en op de achtergrond wordt er al hard gewerkt aan onze plannen voor 2016. Het afgelopen jaar hebben wij wat minder van ons laten horen dan u wellicht van ons gewend bent. Waar 2014 een enorm druk jaar was met heel veel mooie projecten, hebben we in 2015 wat rustiger aan gedaan. Doordat ik niet meer fulltime in Roemenië verblijf, er in het bestuur enkele wisselingen zijn geweest en ook een aantal groepen een jaartje hebben overgeslagen, heeft SHS het afgelopen jaar o.a. gebruikt om na te denken over onze koers.

 

 

Bestuurswisseling

Het past ons om hier allereerst Gert Jan brouwer te bedanken. Na jarenlang bestuurslid zijn geweest, was het voor hem tijd om afscheid te nemen. Als medeoprichter en bestuurslid heeft Gert Jan veel betekend voor SHS en voor de allerarmsten in Roemenië. Wij bedanken hem hier hartelijk voor en wensen hem alle goeds en zegen op de wegen die hij mag gaan.

Gelukkig mochten we ook direct een vervanger voor Gert Jan vinden. We hebben Rinanda van Leusen bereid gevonden om plaats te nemen in het bestuur. Op de achtergrond was zij al erg actief voor SHS en haar enthousiasme mag zij nu in gaan zetten als bestuurslid; van harte welkom Rinanda!

 

Projecten 2015

Hebben we in 2015 dan helemaal niks gedaan?

Zeker wel. Allereerst hebben we met groepen uit Zwartssluis, Gramsbergen, Sint Jansklooster e.o. mooie projecten mogen uitvoeren. Op Pata Rat, nabij de vuilnisbelt, mochten we zo weer een aantal huizen bouwen voor arme families. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen: heel hartelijk bedankt!

Daarnaast hebben we ook in 2015 voedsel uit kunnen delen aan de kinderen die op de vuilnisbelt wonen.  Ook mochten we een drietal tieners sponsoren, zodat ze deel konden nemen aan het onderwijs; de belangrijkste voorwaarde om armoede te doorbreken.

 

Projecten 2016

De eerste plannen voor 2016 zijn al weer gemaakt. Opnieuw zijn er groepen die klaar staan om mooie projecten uit te gaan voeren. Een groep uit IJsselmuiden is bijvoorbeeld al heel druk bezig om geld in te zamelen voor twee huisjes op Pata Rat. 

Wij zijn dankbaar dat dit werk door mag blijven gaan. Daarnaast gaan wij ons in 2016 oriënteren op nieuwe projecten. Er is in Roemenië nog zo veel te doen, maar wellicht slaan wij ook onze vleugels uit en kijken wij over de grenzen van Roemenië heen. Blijf ons volgen en wij houden u op de hoogte!

Het voedselproject op de vuilnisbelt is gestopt. Niet omdat wij dat graag willen, maar omdat het niet meer nodig is. De vuilnisbelt is grotendeels gesloten, kinderen mogen er niet meer komen en dus zijn de families verhuisd. Een aantal families is teruggekeerd naar hun geboortedorp, maar ook wonen er families in de wijk Dallas (waar wij bouwen) of zijn ze uitgeweken naar andere plekken. Mocht er nog geld binnekomen voor het voedselproject, dan zullen wij dit gebruiken voor andere manieren van noodhulp en/of voedselverstrekking. 


Wij zien uit naar wat er allemaal gaat gebeuren in 2016. Het bestuur van SHS is enthousiast en zeer gemotiveerd om ook dit jaar weer bij te dragen aan het werk onder de allerarmsten. Wij hopen dat u ook dit jaar met ons mee wilt werken en een beetje licht en gerechtigheid wil brengen op plekken waar het soms zo duister is.

Heel hartelijk bedankt voor alle steun die wij ook in 2015 mochten ontvangen. Dankzij u konden wij armen, weduwen en wezen bijstaan in hun nood.