Mooie projecten

In twee maanden kan er heel veel gebeuren. Mijn vorige blog schreef ik vanuit Nederland, waar ik twee weken moest zijn ivm mijn operatie. De operatie lijkt goed te zijn gegaan, maar komende week moet ik voor controle en er is nog een kijkoperatie nodig om te controleren of alles echt goed is. Nog wel spannend dus.

Maar ik was niet alleen voor de operatie in NL, want samen met Marien Kroon van Stichting Charis hebben we een prachtige avond mogen beleven in Kampen. Een avond waarop we nadachten over gerechtigheid en we iets konden vertellen over het werk van SHS. We zijn blij met het grote aantal mensen dat die avond aanwezig was, omdat hieruit blijkt hoe groot de betrokkenheid is.

Afgelopen maand hebben we twee projecten kunnen uitvoeren, 'Project Anita' en 'Project Pata Rat'. Project Anita was tot nu toe het grootste project van SHS ooit. In één week twee huizen bouwen met allebei twee verdiepingen. In één week twee families helpen die in schrijnende armoede leven en geen fatsoenlijk dak boven hun hoofd hadden. 13 kinderen hebben nu een fatsoenlijk huis en sommigen slapen zelfs voor het eerst in een bed, in plaats van op de grond.
Het was een bijzonder project en SHS is de groep die zo ontzettend hard gewerkt heeft heel erg dankbaar. Hetzelfde geldt voor het team van stichting Charis, die mogelijk heeft gemaakt dat wij dit project konden uitvoeren: heel erg bedankt voor de goede samenwerking!

Ook Pata Rat was een bijzonder project. Hier konden we in samenwerking met Stichting ProRromi in één week een cabana (houten huis) bouwen, klussen aan de kleuterschool, een dak renoveren en voedselpakketten uitdelen aan de kinderen op de vuilnisbelt. Ook deze groep heeft ontzettend hard gewerkt en heeft zichzelf weer bewezen als de groep met gouden handjes. Dus ook voor deze groep en voor ProRromi geldt dat SHS ontzettend dankbaar is voor hun inzet!

Het is een voorrecht om dit soort projecten voor te mogen bereiden en achteraf de dankbaarheid van de mensen te zien. Mensen die tot tranen toe geroerd zijn en zich verbazen over de liefde die een groep uitdeelt. Want wat een groep brengt is meer dan alleen een huis bouwen. Er wordt liefde uitgedeeld aan mensen die normaal gesproken als uitschot wordt gezien. Kinderen die vies zijn worden geknuffeld, krijgen een aai over hun bol in plaats van dat ze afgesnauwd en weggestuurd worden. Ze merken dat wij hen wél waardevol vinden.

Voor de komende maanden staan nog een aantal projecten gepland en ik zie uit naar wat we allemaal nog mogen doen!

De enige tegenslag die ik heb gehad was dat mijn auto er na een maand al mee ophield. Dit maakt het werk voor mij erg lastig en omdat ik voor mijn levensonderhoud afhankelijk ben van sponsoren kon ik ook niet zomaar een nieuwe auto kopen.
Doordat ik een paar bijzondere giften heb mogen ontvangen kan ik nu in Nederland een auto kopen. Ik wil de gevers ontzettend bedanken, vooral omdat zij op deze wijze meewerken aan het werk dat ik in Roemenië mag doen!

Komende week ben ik dus twee dagen in Nederland met Francine, maar helaas heb ik geen tijd om veel mensen te ontmoeten. Ik hoop dat mij dat vergeven wordt ;-)

Ik blijf jullie op de hoogte houden en ben altijd te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Henk van der Lingen