Operatie

Tijdens een huisbezoek in de wijk in Floresti kwamen wij er achter dat een man een ernstig auto ongeluk heeft gehad waarbij zijn been is verbrijzeld. De man zit in het gips, maar moet eigenlijk geopereerd worden. Als er niets gebeurt zal zijn been langzaam afsterven en moet het afgezet worden. De man is straatarm en heeft geen geld voor de operatie. Hij is wel verzekerd voor het verblijf in het ziekenhuis, maar de operatie zelf kan hij niet betalen.

In Roemeniƫ worden mensen alleen zonder betaling geholpen als het een noodgeval is. De pijn die deze man heeft en het verbrijzelde been wordt niet als zodanig beschouwd. Daarom laten ze de man net zo lang lijden tot het eigenlijk te laat is en het been moet worden afgezet. Pas dan vindt men dat er sprake is van een noodgeval.

SHS vindt dit echter wel een noodgeval en vraagt uw steun voor deze man. Voor 500 euro kan de man geopereerd worden. U kunt uw geld overmaken o.v.v. Operatie, onze bankgegevens vindt u hier.

Op dit moment zijn wij al overweldigd door de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen op dit bericht.
Mocht er geld overblijven, dan zullen wij dit investeren in de vele andere schrijnende (medische) gevallen. Helaas heeft een groot deel van de Roemeense bevolking nog steeds niet of nauwelijks toegang tot de hoognodige medische zorg.

Hartelijk bedankt voor uw steun!

Voor meer informatie over bovenstaande kunt u per e-mail contact opnemen met Henk van der Lingen.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kunt u ons volgens via http://facebook.com/helpstraatkinderen