Reis naar Polen voor Oekraïne, Maart 2022

Begin 2022 is de oorlog begonnen tussen Rusland en Oekraïne. Dit heeft er voor gezorgd dat er veel mensen op de vlucht zijn geslagen door heel Europa heen. Het merendeel vlucht naar Polen, een deel daarvan reist door naar Nederland. 

Henk van der Lingen voelde zich geroepen om wat te doen voor deze mensen en plaatste een bericht op facebook om geld in te zamelen. Hierdoor werden een aantal personen getriggerd om zich ook aan te sluiten bij deze actie en mee te gaan naar Warschau, zo werd er een groep gevormd van 5 personen en konden we dus met 2 bussen naar Polen afreizen. Iedereen heeft in zijn netwerk geld ingezameld en bovenal veel voedsel, levensmiddelen, medicijnen, knuffels en luiers. 2 bussen vol!! Wat is dat overweldigend om te zien hoe vrijgevig mensen dan zijn!! Op 15 maart 2022 zijn wij naar Warschau vertrokken, we hebben daar bij een groot inzamelpunt alle spullen ingeleverd en toen stonden we daar met 2 lege bussen.

We hebben daar aangegeven dat we mensen mee kunnen nemen die op doorreis zijn naar Nederland. Hierdoor hebben we een gezin met 6 kinderen kunnen meenemen en dat maakte de reis toch wel heel bijzonder. Om zo direct wat te kunnen betekenen voor mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog, dat komt dan ineens heel dichtbij en is dan behoorlijk confronterend.

Scroll naar boven